Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μια νύχτα στο φως - 2007



Το πάρτυ στο πολυτελές σκάφος βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι διασκεδάζουν στο κατάστρωμα. Κάποιοι απ’ αυτούς δοκιμάζουν τα εξαιρετικά εδέσματα, άλλοι πίνουν από τα πανάκριβα κρασιά και ποτά που φρόντισε ο οικοδεσπότης να προμηθευτεί απ’ όλο τον κόσμο. Η μουσική είναι ρυθμική και συνάμα χαλαρωτική καθώς συντονίζεται με τους ήχους των μικρών κυματισμών που δημιουργεί το σκάφος. Τα φώτα του λιμανιού και η νυχτερινή ζωή της πόλης δε φαίνεται να εμποδίζουν τη διασκέδαση των συνδαιτυμόνων.
Οικοδεσπότης της βραδιάς είναι ο διάσημος Προγραμματιστής, ο οποίος είχε την τύχη να δει όλα του τα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Από μικρός τους στόχους που έβαζε, τους ολοκλήρωνε με επιτυχία. Αρίστευσε στα καλύτερα Πανεπιστήμια, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα και κατάφερε να γίνει το «μήλον της έριδος» ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες κατασκευής λογισμικών παγκοσμίως. Η σύζυγός του, πιστή σύντροφος από τα πολύ νεανικά του χρόνια και τα δύο τους παιδιά, ολοκλήρωναν την εικόνα ενός απόλυτα επιτυχημένου, σοβαρού, φιλόδοξου, ευτυχισμένου και πάνω απ’ όλα προγραμματισμένου ανθρώπου.
Νεαρό παιδί ακόμα, αναζητούσε κάτι διαφορετικό. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι που θα είναι πρωτοποριακό, κάτι φρέσκο, που το κοινό θα χαρακτήριζε «βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας». Με σκληρή δουλειά και μελέτη κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατασκεύασε λογισμικό με το οποίο ο χρήστης του διαδικτύου μπορεί να αποστέλλει και να δέχεται συναισθήματα...........

1 σχόλιο: